1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikçilerin rekabet savaşı: Kesme hakkımız engellenemez!

Elektrikçilerin rekabet savaşı: Kesme hakkımız engellenemez!

Enerji Günlüğü - ETD Yönetim Kurulu Üyesi ve 2M Enerji Genel Müdürü Mehmet Yükselen, haksız rekabetin önlenmesi için bağımsız elektrik tedarik şirketlerinin...

Elektrikçilerin rekabet savaşı: Kesme hakkımız engellenemez!

Enerji Günlüğü - ETD Yönetim Kurulu Üyesi ve 2M Enerji Genel Müdürü Mehmet Yükselen, haksız rekabetin önlenmesi için bağımsız elektrik tedarik şirketlerinin sorunlu müşterilerinin elektriğini kesme hakkının geri verilmesini istedi. 

Enerji Ticareti Derneği (ETD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perakende Çalışma Grubu Başkanı ve 2M Enerji Genel Müdürü Mehmet Yükselen, ICCI 2017 etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ETD Özel Oturumunda yaptığı konuşmada, haksız rekabetin önlenmesi için bağımsız elektrik tedarik şirketlerinin elektrik kesme hakkının geri verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Elektrik piyasasında görevli tedarik şirketlerinin paylarının yüzde 92, bağımsız tedarik şirketlerinin ise yüzde 8 düzeyinde olduğunu kaydeden Yükselen, “Bize -bağımsız elektrik tedarik şirketlerine- kesme hakkımızı geri verin. Bu konuda da önümüzdeki günlerde bir dava açılacağını düşünüyorum.” ifadesini kullandı. 

Şubat 2017 ila Mart 2017 arasında elektrikte serbest tüketici sayısının 500 bin adet artığını şaşırarak öğrendiğini kaydeden Yükselen, tüketici hizmetleri Yönetmeliği’nin de infial yarattığı eleştirisini getirdi. Bu yönetmeliğin herkesi aynı kefeye koyduğunu ve ticari müşteri ile mesken müşterisi birbirine karıştırdığına dikkat çekerek, “Bu konuda da çok olumsuz geri dönüşler var sektörde. 12 Mayıs’a kadar bu konuda da harekete geçeceğiz“ dedi.  

Sabiha KÖTEK / Enerji Günlüğü 

Devlet elektrikte bazen serbestlikten kaçabiliyor 

Önceki ve Sonraki Haberler