1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Çin ve Hindistan’ın yenilenebilirde cazibeleri arttı

Çin ve Hindistan’ın yenilenebilirde cazibeleri arttı

Enerji Günlüğü -  Dünya genelindeki en iyi 40 yenilenebilir enerji piyasası listesinde Çin ilk sırada yer alırken, Hindistan ikinci sıraya yükseldi.İngiliz...

Çin ve Hindistan’ın yenilenebilirde cazibeleri arttı

Enerji Günlüğü -  Dünya genelindeki en iyi 40 yenilenebilir enerji piyasası listesinde Çin ilk sırada yer alırken, Hindistan ikinci sıraya yükseldi.

İngiliz danışmanlık şirketi Ernst & Young tarafından hazırlanan rapora göre, Çin ve Hindistan, ABD'yi geride bırakarak yenilenebilir enerji yatırımları için en cazip ülkeler haline geldiler. Türkiye ise listede 17'nci sırada yer aldı.

Çin, geçen yıl yenilenebilir enerji kapasitesinin geliştirilmesi için 2020 yılına kadar 363 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Hindistan ise 2022 yılın kadar 175 GW yenilenebilir enerji üretim kapasitesi inşaa etme planlarını duyurdu. Hindistan 2022 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 175 GW’a yükseltmeyi planlıyor.

TRUMP’IN POLİTİKALARI ABD’NİN BİRİNCİLİĞİNİ KAYBETTİRDİ

Geçen yıl listenin ilk sırasında olan ABD ise 3. sıraya geriledi. ABD'nin 3. sıraya gerilemesinde Başkan Trump döneminde ABD'nin enerji politikalarının değişmesi etkili oldu.

Avrupa ülkelerine bakıldığında ise Almanya listede 4'ncü sırada yer alırken, Fransa 8'nci oldu. İngiltere ise 14'ncü sıradan 10'ncu sıraya yükseldi. 

Önceki ve Sonraki Haberler