1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Endonezya kömür üretimini dizginleyecek

Endonezya kömür üretimini dizginleyecek

Enerji Günlüğü – Kömür üretiminde başı çeken ülkeler arasında bulunan Endonezya, ihracat için "kontrol dışı" kömür üretimini dizginlemeye hazırlanıyor.Endonezya...

Endonezya kömür üretimini dizginleyecek

Enerji Günlüğü – Kömür üretiminde başı çeken ülkeler arasında bulunan Endonezya, ihracat için "kontrol dışı" kömür üretimini dizginlemeye hazırlanıyor.

Endonezya Enerji Bakanlığı'nda kömürden sorumlu müdür Agung Pribadi yaptığı açıklamada, "Enerji Bakanlığı kömür üretimi konusunda düzenleme taslağı üzerinde çalışıyor. Bunun çok yakında bitmesini bekliyoruz" dedi.

Bakanlık yetkilisi dünyanın en büyük termal kömür ihracatçı ülkesi Endonezya'nın yeni düzenlemesinin nasıl olacağı ile ilgili detaylı bilgi vermedi. Endonezya Hükümeti, büyüyen iç piyasa için uzun vadeli arz görünebilirliğini sağlamayı amaçlıyor.

Geçen iki yıl boyunca ülkede kömür üretimi hükümetin tahminlerini aştı ve uzun vadeli arz endişelerini artırdı. Geçen yıl Endonezya 434 milyon ton kömür üreterek, hükümetin hedefini 21 milyon ton aştı. 2017 için hükümet 470 milyon ton üretim bekliyor. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler