1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ÇED süreçleri esnetilerek hızlandırılıyor

ÇED süreçleri esnetilerek hızlandırılıyor

Enerji Günlüğü - ÇED kararı alınacak projelerde artık teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri için eş zamanlı başvuru yapılabilecek.Çevre ve Şehircilik...

ÇED süreçleri esnetilerek hızlandırılıyor

Enerji Günlüğü - ÇED kararı alınacak projelerde artık teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri için eş zamanlı başvuru yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED sürecinin daha hızlı ve etkin yürütülebilmesi amacıyla Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinde değişiğe gitti. ÇED kararı alınmadıkça projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı, kullanım ruhsatı verilemeyeceği, proje için yatırıma başlanamayacağı ve ihale edilemeyeceğine yönelik düzenlemenin yatırıma başlama süreçlerini uzattığı eleştirilerini dikkate alan Bakanlık, yönetmeliğe "Bu yönetmeliğe tabi projeler için 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı veya 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı alınmadıkça bu projelerle ilgili teşvik, onay, izin, yapı ve kullanım ruhsatı verilemez, proje için yatırıma başlanamaz ve ihale edilemez. Ancak bu durum söz konusu teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçlerine başvurulmasına engel teşkil etmez." hükmünü ekledi.

İDK TOPLANTILARINA ÇOĞUNLUK AYARI

Ayrıca daha önce salt çoğunlukla toplanması şartı olan inceleme değerlendirme toplantılarında artık komisyon, üye sayısı ve yazılı görüşler dahil salt çoğunluk ile toplanabilecek. İDK Toplantıları sonrasında, seçme, eleme kriterlerine tabi projelerle ilgili bakanlık tarafından yetkili kurum ve kuruluşlardan görüş talep edilmesi durumunda 30 takvim günü içerisinde görüş bildirmeyen kurum ve kuruluş görüşleri olumlu kabul edilecek. 

Bunun dışında, "ÇED Olumlu" veya "ÇED Gerekli Değildir" kararı bulunan ve eşik değeri olan projelerde, kapasite artışı veya genişletilmesinin planlanması durumunda, uygulamaya esas düzenlemeler yönetmeliğe hüküm olarak eklendi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler