1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Çinli Sinopec Türkiye jeotermal projesinde yer alacak

Çinli Sinopec Türkiye jeotermal projesinde yer alacak

Enerji Günlüğü - Çin’in en büyük şirketlerinden olan Sinopec, Manisa ve Denizli’de yürütülecek olan 750 MW’lık Geo2E Jeotermal Projesinin sondaj...

Çinli Sinopec Türkiye jeotermal projesinde yer alacak

Enerji Günlüğü - Çin’in en büyük şirketlerinden olan Sinopec, Manisa ve Denizli’de yürütülecek olan 750 MW’lık Geo2E Jeotermal Projesinin sondaj çalışmalarını yürütecek. 

Türkiye’nin jeotermal kapasitesinin yüzde 30’unu oluşturan Gediz ve Menderes Havzası’nda yürütülecek olan toplam 750 MW’lık jeotermal projesinde mühendislik hizmetini Çinli Sinopec şirketinin Türkiye kolu verecek. Şirket, proje işletmecisi Hong Kong - Alman ortaklığı ile anlaşma imzaladı. 

Çin'in en büyük petrol rafinericisi olan China Petrochemical Group International Petroleum Engineering Co.'nun bağlı ortaklığı olan Sinopec Petroleum Engineering Technology Services Co'nin Türkiye kolu, Hong Kong Merkezli enerji şirketi Golden Concord Holdings Limited’in (“GCL") Alman ND şirketi ortaklığıyla Türkiye’de çalışmalar yürüttüğü GCL ND Enerji A.Ş. ile Türkiye'de Geo2E jeotermal enerji projesi için 85 milyon dolarlık mühendislik kontratı imzaladı.

İmzalanan kontrata göre Sinopec sondaj öncesi, sondaj, üretim kuyuları ve personeli gibi üretim sürecine ilişkin hizmet sağlayacak. 30 ayda tamamlanacak proje Türkiye’nin toplam jeotermal kapasitesinin yüzde 30’unu oluşturuyor. Proje Gediz ve Menderes havzasında Manisa ve Denizli’de gerçekleştirilecek. Projeye yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yapılacak.

Golden Concord Holdings Limited (“GCL”), 2015 yılında Alman ND şirketi ile kazan-kazan işbirliği stratejisi çerçevesinde Türkiye’de jeotermal çalışmaları yürütmeye başladı.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler