1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaliforniya Çin ile karbon ticaret piyasalarını birleştirecek

Kaliforniya Çin ile karbon ticaret piyasalarını birleştirecek

Enerji Günlüğü – ABD'nin en büyük karbon ticaret sistemine sahip Kaliforniya Eyaleti, Çin ile karbon ticaret piyasasını birleştirmeyi değerlendiriyor.   ...

Kaliforniya Çin ile karbon ticaret piyasalarını birleştirecek

Enerji Günlüğü – ABD'nin en büyük karbon ticaret sistemine sahip Kaliforniya Eyaleti, Çin ile karbon ticaret piyasasını birleştirmeyi değerlendiriyor. 

    

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta açıkladığı Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararınına karşı bir tepki ve karşı hamle de ülke içinden geldi. ABD'nin Kaliforniya Eyaleti Valisi Jerry Brown, Asya ziyareti öncesinde yaptığı açıklamada eyalet olarak karbon ticareti piyasalarını Çin karbon ticareti piyasası ile birleştirme planları olduğunu ve ziyareti sırasında bu konuyu ele alacaklarını açıkladı. 

Çin ziyareti sırasında temiz enerji forumuna da katılacak olan Brown, iklim değişikliği ile mücadele konusunda son derece etkin. Trump'ın geçen hafta açıkladığı Paris İklim Anlaşması'ndan çekilme kararını da sert bir dille eleştiriyor. 

Çin ise bu yıl kendi karbon ticareti piyasasını başlatmayı planlıyor. Kaliforniya'da ticaret sistemi "yakala ve sat" olarak biliniyor ve şimdiden Kanada'nın Quebec piyasası ile bağlantılı.

Önceki ve Sonraki Haberler