1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa Kıyıköy RES’i Borusan’a satacak

Aksa Kıyıköy RES’i Borusan’a satacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Kırklareli'de bulunan 27 MW’lık Kıyıköy RES’i Borusan EnBW Enerji’ye 60 milyon 100 bin dolara satışı konusunda anlaşmaya...

Aksa Kıyıköy RES’i Borusan’a satacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Kırklareli'de bulunan 27 MW’lık Kıyıköy RES’i Borusan EnBW Enerji’ye 60 milyon 100 bin dolara satışı konusunda anlaşmaya vardı.

Aksa Enerji Üretim A.Ş.,Kıyıköy rüzgar enerjisi santrali için en iyi teklifi Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim AŞ ve Borusan Danışmanlık ve Ortak Hizmetler AŞ’nin verdiğini ve santralin 60 milyon 100 bin dolara satışı konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. 

Açıklamada, “Kıyıköy rüzgar enerji santralinin hisse devir tarihinde mevcut kurulu gücü için 38 milyon 500 bin dolar ödenmesi ve 72 megavata kadar yapılacak olan kapasite artırımı için bakiye bedelin orman izinlerinin alınması ve yatırım kararının verilmesi ile yapılması hususunda anlaşılmış olup, belirlenen söz konusu şirket değerinden borçlar düşüldükten sonra kalan meblağın devir bedeli olarak ödenmesi uygun bulunmuştur.” denildi. 

EPDK, Ekonomi Bakanlığı ve Rekabet Kurumu tarafından santralin satışının onaylanmasının ardından devir işlemleri tamamlanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler