1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Türkiye Jeokimya Atlası çalışmalarına hız!

Türkiye Jeokimya Atlası çalışmalarına hız!

Enerji Günlüğü - Maden aramalarına ivme kazandırılması amacıyla dere yataklarında yüzeyde biriken kayaç parçaları incelenerek tasnif edilecek ve arşivlenecek. Yerli...

Türkiye Jeokimya Atlası çalışmalarına hız!

Enerji Günlüğü - Maden aramalarına ivme kazandırılması amacıyla dere yataklarında yüzeyde biriken kayaç parçaları incelenerek tasnif edilecek ve arşivlenecek. 

Yerli kaynaklarını daha iyi değerlendirmeyi hedefleyen Türkiye, yeraltı ve yerüstü maden zenginliklerinin tespiti amacıyla harekete geçti. Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye Jeokimya Atlası’nı hazırlama çalışmaları kapsamında, canlı ya da kurumuş dere yataklarında yüzeyde birikmiş kayaçlardan numuneler alarak bunları inceleyecek ve tasnif edecek. Yapılacak örneklemeler, ileride yapılacak araştırmalara zemin oluşturacak. 

DERE SENİMANI HİZMET İHALESİ AÇILDI

MTA, dere sedimanı (dere yataklarında biriken kayaçlar) örneklemesi hizmeti almak üzere ihale açtı. İhale kapsamında yer alan dere kenarlarındaki kayaçlardan 26 bin adet genel jeokimya örneği alınacak. İhale 14 Temmuz 2017 saat 10:30’da MTA Genel Müdürlüğü Toplantı salonlarında yapılacak. 

YERLİ İSTEKLİLERE %15 FİYAT AVANTAJI

Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, sadece fiyat esasına göre belirlenecek. İşin bütünü için sunulacak teklifler, birim fiyatlar üzerinden verilecek. Yerli ve yabancı isteklilere açık olan ihalede yerli isteklilere yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak. 

İhaleye katılım için satın alınması zorunlu doküman, MTA Makina İkmal Daire Başkanlığı Alım Satım Şube Müdürlüğü’nde görülebilecek ve 100 TL karşılığında satın alınabilecek. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler