1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Karpowership ve Petrobras iş birliği yapacak

Karpowership ve Petrobras iş birliği yapacak

Karpowership ve Petrobras, doğal gaz ve enerji sektörlerindeki uzmanlıklarını birleştirerek Brezilya’da LNG arz güvenliğine katkı sağlayacaklar.

Karpowership ve Petrobras iş birliği yapacak

Enerji Günlüğü - Karadeniz Holding Enerji Grubu’nun markası olan Karpowership ve Petrobras, doğal gaz ve enerji sektörlerindeki uzmanlıklarını birleştirmek amacıyla bir stratejik anlaşma imzaladı. Bu mutabakat, Amerika kıtası genelinde enerji endüstrisinin talebini karşılamak ve arzı garanti altına almak için deniz üzerinde ve karada doğal gazın sıvılaştırılması, doğal gaz ve sıvı yakıt (LNG) depolanması ve yeniden gazlaştırılması programlarını içeriyor.

BREZİLYA EKONOMİSİNE KATKI

Dünya genelinde 7000 MW’a yakın kurulu kapasiteye sahip Karpowership, 2022 yılından beri Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde, temiz ve kesintisiz elektrik üretiyor. Bu üretim ile Brezilya’nın enerji güvenliğini desteklerken, ülkenin sosyoekonomik gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Dünyanın en hızlı hayata geçirilen LNG-to-Power projesi olma özelliğini taşıyan Brezilya’daki 560 MW kapasiteli Powership projesine ek olarak, Karpowership’in ülkede iki güneş santrali bulunuyor. 

Şirket, Brezilya’da doğrudan ve dolaylı olmak üzere 1500’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca Karpowership, Brezilya’da Deniz Kuvvetleri ile ortak yürüttüğü teknik kalifikasyon programları, ağaçlandırma çalışmaları, gönüllü girişim ve uygulamalar, yerel topluluklara sağladığı teknik envanter ve eğitim bağışlarıyla en iyi global ESG uygulamalarını sürdürüyor.

zeynep-harezi-yilmaz.JPG

“BREZİLYA’YA UZUN VADELİ TAAHHÜDÜMÜZ PEKİŞİYOR”

Karpowership Ticari Operasyonlar Grup Başkanı Zeynep Harezi Yılmaz, "Petrobras ile bu iş birliği, Güney Amerika'daki yatırım merkezimiz Brezilya'ya olan uzun vadeli taahhüdümüzü pekiştiriyor. Bu hem dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biriyle yeni iş stratejileri üzerinde birlikte çalışmak hem de Brezilya toplumuna ve Amerika kıtasına sunduğumuz hizmetleri genişletebilmek için bir fırsat olacak." dedi.

Şirket ayrıca, gelecek yıllarda yenilenebilir projelere ve yeşil teknoloji girişimlerine yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor. Yılmaz, uluslararası ESG (Çevre, Toplum, Devlet) uygulamalarında en iyi örnekleri esas alarak, Brezilya’da denizcilik, yakıt ve enerji sektörlerinde yeni istihdam yaratmaya kararlı olduklarını belirtiyor.

 

Karpowership, Brezilyalı Petrobas ile proje geliştirecek

Karpowership, Brezilyalı Petrobas ile proje geliştirecek

Karadeniz Holding Enerji Grubu’nun markası olan Karpowership ve Petrobras, doğal gaz ve enerji sektörlerindeki uzmanlıklarını birleştirmek amacıyla bir stratejik anlaşma imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler