1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MİGEM 74 maden şirketine 3,9 milyon lira ceza kesti

MİGEM 74 maden şirketine 3,9 milyon lira ceza kesti

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, kanuna aykırı çeşitli faaliyetleri nedeniyle 74 maden ruhsatı sahibi şirkete 3,9 milyon lira idari...

MİGEM 74 maden şirketine 3,9 milyon lira ceza kesti

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, kanuna aykırı çeşitli faaliyetleri nedeniyle 74 maden ruhsatı sahibi şirkete 3,9 milyon lira idari para cezası verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu’nun çeşitli maddeleri gereği 21 farklı ilde çalışmalar yapan 91 maden ruhsatı sahibi şirkete 3 milyon 941 bin lira idari para cezası ile teknik ve mali eksiklikleri tebliğ etti. 

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan duyurulara göre, MİGEM 74 maden şirketine idari para cezası verirken, üç şirketin ruhsatını iptal etti ve Artvin, Şırnak ve Uşak’ta çalışmalar yürüten üç şirketin de faaliyetini tamamen durdurdu. Müdürlük ayrıca, iki şirkete restorasyon çalışması bildiriminde bulunurken, iki şirkete de 2 ay içinde eksikliklerini gidermesi için ilk tebligatını yaptı. 6 şirkete de çeşitli eksiklikler nedeniyle tebligat yapıldı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler