1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çelikler Holding, Bursa’da kömür ocağı işletecek

Çelikler Holding, Bursa’da kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik, Bursa’nın Orahaneli ilçesinde kömür ocağı işletecek.Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik...

Çelikler Holding, Bursa’da kömür ocağı işletecek

Enerji Günlüğü - Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik, Bursa’nın Orahaneli ilçesinde kömür ocağı işletecek.

Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bursa İli, Orhaneli İlçesi, Dündar Mahallesi yakınlarında 44,27 hektarlık kömür işletme ruhsatlı sahada “Kömür Ocağı” işletilmesi planlanıyor.

600 bin lira bedelli proje kapsamında ocaktan 6.600.000 ton/yıl dekapaj malzemesinin sökümü ortalama 300 patlatma ile yapılacak. Üretim alanında kömür üretimi yılda 12 ay, ayda 25 gün ve günde 24 saat, şeklinde gerçekleştirilecek olup, proje kapsamında 18 kişi istihdam ettirilmesi planlanıyor.

Ocaktan üretimi gerçekleştirilecek kömür cevherinin boyutlandırılması için proje alanında herhangi bir tesis kurulmayacak. Çıkarılan kömürün tamamı direkt ocaktan kamyonlara yüklenecek ve faaliyet sahibi tarafından işletilen Bursa Linyitleri İşletmesi yakınında yer alan ürün stok alanına sevk edilerek, stok alanından taşıyıcı bantlar vasıtasıyla Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santraline iletilecek. 

Projeye konu ruhsat sahası içerisindeki proje alanı olarak belirlenen 9,03 hektarlık alanının bir kısmında üretim faaliyetleri devam ediyor.

Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri ve ilgili maden ruhsatları ve bu ruhsatların kapsadığı maden sahalarının “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile bir bütün halinde (Orhaneli ve Tunçbilek Termik Santralleri) özelleştirilmesine ilişkin “Satış ve İşletme Hakkı Devir Sözleşmesi”ni Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. tarafından İhale Şartnamesi çerçevesinde kurulan Çelikler Orhaneli Tunçbilek Elektrik Üretim A.Ş. arasında 22/06/2015 tarihinde imzalanmıştı.

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler