1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. İzmir Dikili’de jeotermal kaynak aranacak

İzmir Dikili’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Hayıtlı Turizm, İzmir’in Dikili ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Hayıtlı Turizm ve İnşaat San. Tic....

İzmir Dikili’de jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - Hayıtlı Turizm, İzmir’in Dikili ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Hayıtlı Turizm ve İnşaat San. Tic. A.Ş. tarafından İzmir İli, Dikili İlçesi, Hasanağa Mahallesi sınırları içerisinde K17 b1 ve J17 c4 paftalarında bulunan Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı sahada bir adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak aranacak. Çıkarılacak jeotermal kaynağın Dikili ilçesi, Bademli Mahallesi, Hayıtlı Koyu Mevkiinde yer alan 197 Odalı Turizm Tatil Köyünde kullanılması öngörülüyor.

350.000  TL bedelli proje kapsamında belirlenen sondaj lokasyonunda yapılacak çalışmada maksimum 700 +/-100 derinliğe inilecek. Çalışmalar sırasında aynı anda toplam 4 kişilik personelin görev alması planlanıyor. 

Topoğrafyanın sondaj çalışmaları açısından uygun olup olmadığının değerlendirilmesi, kaynağa en yakın sondaj noktasının jeoloji ve jeofizik etüt raporu ile desteklenmesi ve yapılacak arama sondaj maliyetinin planlanandan daha yüksek olmaması gerektiği için, ruhsat sahası içinde Jeotermal Kaynak Arama Sondaj Çalışması için alternatifli olarak 3 adet ÇED Alanı (ÇED1, ÇED2 ve ÇED3 Alanları) belirlenmiş. ÇED1 Alanı 3,32 hektar, ÇED2 Alanı 2,72 hektar ve ÇED3 Alanı 3,06 hektar büyüklüğünde.

Sondaj çalışmaların tamamlanması ile beklenen kapasite ve nitelikte kaynak tespit edilirse faaliyet sahibi tarafından gerekli izinleri alınarak işletme çalışmalarına başlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler