1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İspanyol İberdrola, iki kömür santralini kapatacak

İspanyol İberdrola, iki kömür santralini kapatacak

Enerji Günlüğü - İspanya'nın enerji devi İberdrola, işletmekte olduğu toplam  874MW’lık iki kömür santralini kapatacağını açıkladı.İspanya'nın...

İspanyol İberdrola, iki kömür santralini kapatacak

Enerji Günlüğü - İspanya'nın enerji devi İberdrola, işletmekte olduğu toplam  874MW’lık iki kömür santralini kapatacağını açıkladı.

İspanya'nın enerji devi İberdrola, Almanya’nın Bonn kentinde gerçekleştirilen COP23 İklim Zirvesi’nde İklim Değişikliği ile mücadele konusundaki kararlılığını tekrar teyit etmesinin ardından, kömürle çalışan elektrik santrallerini tamamen kapatacağını açıkladı. Şirket, İspanya Enerji Bakanlığı'ndan toplam 874 MW kapasiteli Lada ve Velilla termik santrallerinin hizmet dışı bırakılmasına izin vermesini istedi.

Iberdrola, temiz enerji planı çerçevesinde CO2 emisyon yoğunluğunu 2030'da 2007 seviyelerinden % 50 oranında azaltmayı hedefliyor. Şirketin emisyon oranı 2000 yılından bu yana yüzde 75 oranında bir azalma kaydetti. Mevcut durumda ise Avrupalı benzer konumdaki şirketlerin emisyon salım oranından yüzde 70 daha düşük oranda atmosfere karbon salıyor.

Iberdrola, 15,902 MW'lık rüzgar (karada ve denizde) ve 12,756 MW'lık hidroelektrik olmak üzere toplamda 28.778 megawatt'lık (MW) yeşil kapasiteyle küresel yenilenebilir enerji pazarında en etkili şirketlerden biri konumunda.

 
Önceki ve Sonraki Haberler