1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Foton Energy Mısır’a açılıyor

Foton Energy Mısır’a açılıyor

Yenilenebilir enerji tedarik sürecini kolaylaştırarak, yenilenebilir enerji yatırımlarını teşvik eden ve enerji dönüşümünü hızlandıran çalışmalar yürüten Foton Energy, Mısır'da Transcap ile ortak bir girişim başlatarak, Mısır pazarına açılıyor.

Foton Energy Mısır’a açılıyor

Enerji Günlüğü - Foton Energy, 2024 yılı itibariyle Çevre Danışmanlığı için Transcap Foton ile Mısır'a açılıyor.

Uluslararası Takip Standardı'nın Türkiye'deki Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) ihraççısı olarak hizmet veren ve yenilenebilir enerji satın alma platformunu işleten Foton Energy, faaliyetlerini yatırımcılar ve endüstriler arasında yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin endişelerin arttığı ülkelere kadar genişletiyor. Foton Energy, Avrupa ve Türkiye'deki yenilenebilir enerji tedarik tecrübesini Mısır'a taşıyor. 

Şirket yaptığı açıklamada, öncelikli odak pazarının, dünya çapında hayati bir ticaret yolu olan ve endüstriyel üretimin hızla arttığı Mısır olduğunu belirterek, yerel yatırımcılarla işbirliği yaparak Mısır'da Çevre Danışmanlığı ortak girişimi Transcap Foton'u kurduklarını duyurdu.

YENİLENEBİİLİR ENERJİ TEDARİKİ GÜVENCE ALTINA ALINIYOR

2015 yılında yenilenebilir enerji sertifikalarının standartlarını belirlemek ve sertifikaların doğruluğunu denetlemek için kurulan I-REC’in sertifikalarını kullanan Foton Yazılım Teknolojileri ve Enerji Danışmanlığı A.Ş, blokzincir tabanlı yenilenebilir enerji sertifika ticareti platformu ile yenilenebilir enerji üreticilerinin üretimlerini blokzincir ağı üzerinde I-REC standartlarında sertifikalandırmalarını, tüketicilerin ise bu sertifikaları platform üzerinden satın almalarını ve raporlayabilmelerini sağlıyor. Yenilenebilir enerji sertifikaları, elektrik tedarikinin yenilenebilir enerji kaynaklarından temin edildiğini ispat etmek için veriliyor. Sertifika, üretilen her birim enerjinin kaydını yapıyor ve bu kayıtların doğruluğunu denetliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler