1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin, 150 MW'lık yüzer GES'ten elektrik üretmeye başladı

Çin, 150 MW'lık yüzer GES'ten elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in doğusunda bir kömür madeninin çökmesiyle oluşan gölde kurulan 150 megawattlık yüzen güneş santralinden elektrik üretilmeye...

Çin, 150 MW'lık yüzer GES'ten elektrik üretmeye başladı

Enerji Günlüğü - Çin’in doğusunda bir kömür madeninin çökmesiyle oluşan gölde kurulan 150 megawattlık yüzen güneş santralinden elektrik üretilmeye başlandı. 

Hava kirliliği ile mücadele kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelen Çin, bir mega güneş enerjisi projesini daha hayata geçirdi. Çin kamu enerji şirketi Three Gorges Group tarafından yapımına Temmuz ayında başlanan 150 MW’lık yüzer güneş santrali kısmi olarak elektrik üretmeye başladı. Santralin gelecek yıl Mayıs ayında tam kapasiteye çıkması bekleniyor.

Dünyanın en büyüklerinden olan yüzen GES, Anhui eyaletinin Huainan kentinde bulunuyor. Santral, Three Gorges Group'un enerji birimi tarafından 1 milyar yuan değerinde yatırım yapılarak kuruldu.

Çin'de karaya kurulan güneş santrallerinin şebekeye bağlantı yoğunluğu sorunu nedeniyle yüzer güneş santralleri hızla artıyor. Bu yılın ilk üç çeyreğinde Çin'de güneş santrallerinin ürettiği elektriğin yüzde 5.6'sı şebekeye aktarılamadı.

Bu santalden önce Çin'de kurulan en büyük yüzer GES, Sungrow Power Supply Co. şirketi tarafından yine Çin'in eskiden kömür üretilen Anhui bölgesinde Huainan kenti yakınlarında kurulan 40 MW kurulu gücündeki yüzer santral idi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YÜZER GES'İ ÇİN'DE ŞEBEKEYE BAĞLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler