1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. AXA yeni kömür santrali projelerini sigortalamayacak

AXA yeni kömür santrali projelerini sigortalamayacak

Enerji Günlüğü - Yeşil yatırım hedeflerini dört kat artırarak fosil yakıt şirketlerinden yatırımlarını çekme hedefini yükselten AXA Holding, yeni...

AXA yeni kömür santrali projelerini sigortalamayacak

Enerji Günlüğü - Yeşil yatırım hedeflerini dört kat artırarak fosil yakıt şirketlerinden yatırımlarını çekme hedefini yükselten AXA Holding, yeni kömür santrali projelerini de artık sigortalamayacak.

Tek Gezegen Zirvesi, finans sektörünü dogrudan ilgilendiren büyük açıklamalar ile başladı. Bu önemli duyurulardan ilki ise merkezi Fransa'nın Paris şehrinde bulunan uluslararası yatırım bankacılığı, sigorta ve finans şirketi AXA tarafından yapıldı. AXA Holding, yatırım, yatırımları geri çekme ve sigorta alanlarında önemli kararlar aldığını ve iklim eylemini artırdığını açıkladı.

Yeşil yatırım hedefini güncelleyerek 4 katına çıkaran AXA, 2020 yılına kadar 12 Milyar euro yeşil yatırım yapacak. AXA’nın 2020 yeşil yatırım hedefi 3 milyar Euro seviyesindeydi ve 2017 yılı bitmeden, 2 yılda firma 3 Milyar Euroluk yatırım yaptı bile.

AXA 2015 yılında  500 Milyon Euro’luk yatırımını fosil yakıt şirketlerden çekme kararı almıştı. AXA, bu konuda da hedef yükselterek, 3 Milyar Euro yatırımını fosil yakıt şirketlerinden geri çekme kararı aldı.

Dünyanın en büyük sigorta grubu olan AXA ayrıca bundan sonra yeni kömür santrali projelerini de sigortalamayacağını açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler