1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. OEDAŞ ‘Can Dostlar’ projesinin kapsamını genişletti

OEDAŞ ‘Can Dostlar’ projesinin kapsamını genişletti

Elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ, sokak hayvanlarının yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak üzere sürdürdüğü Can Dostlar sosyal sorumluluk projesinin kapsamını ‘göçmen kuşlar’ı dahil ederek genişletti.

OEDAŞ ‘Can Dostlar’ projesinin kapsamını genişletti

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ), ana faaliyet alanındaki çalışmaların yanı sıra biyoçeşitliliğin korunması ve artırılması amacıyla çeşitli adımlar atıyor. Kuşların göç rotasında yer alan bir bölgede hizmet veren ve bu kapsamda kuşların korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürüten şirket, bu alandaki çalışmalarını artık sosyal sorumluluk projesi Can Dostlar çatısı altında yürütecek.

“HURDA MALZEMELERDEN KUŞ YUVALARI YAPACAĞIZ”

Projenin yeni fazını, 11 Mayıs Dünya Göçmen Kuşlar Günü kapsamında açıklayan OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, ilk etapta hurda malzemelerden kuş yuvaları yapıp kuşların geçiş güzergahlarına yerleştireceklerini söyledi. 

“20 KM’LİK HATTA İZOLASYON ÇALIŞMASI YAPTIK”

Göçmen kuşların konduğu ve bazen yuva da yaptığı hatlarda izolasyon çalışmalarının sürdüğünü de ifade eden Yalçın, “Bölgemizdeki tüm arıza kayıtlarımızın yüzde 3’ü kuş kaynaklı. Biz de özellikle kuşların güzergahında olan ve sık kondukları hatlarda izolasyon çalışmaları yapıyoruz. Şu ana kadar 20 kilometrelik hatta izolasyon çalışmamızı tamamladık. Bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede hem kuşların çarpılmasının hem de kuşlardan kaynaklanan arızaların önüne geçiyoruz. Kuşların daha yoğun olduğu bölgelerde ise hatların enerji geçen bölümlerini flexiglass malzeme ile kaplayarak kuşların enerjisiz bölümlere yuva yapmasını sağlıyoruz. ” açıklamasında bulundu. 

Önceki ve Sonraki Haberler