1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İBB, İGDAŞ’ı halka arza hazırlanıyor

İBB, İGDAŞ’ı halka arza hazırlanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ'ı halka arz yoluyla özelleştirmeyi planlıyor.

İBB, İGDAŞ’ı halka arza hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) belediye şirketlerini özelleştirme yolunda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.’yi (İGDAŞ) 10 milyar dolar değerlemeyle halka arz etmeyi planladıklarını açıkladı. Bloomberg’in sorularını yanıtlayan Vural, CHP’nin belediye meclisinde çoğunluğu kazanmasının halka arzların önündeki engelleri ortadan kaldırdığını ve fon sağlama projelerinin bundan sonra daha hızlı ilerleyeceğini söyledi.

İBB HİSSESİ %20’NİN ALTINA İNDİRİLECEK

İgdaş’ın halka arz planı ilk olarak 2010’larda gündeme gelmiş ancak hayata geçememişti. Daha yüksek doğalgaz tarifesinin onaylanması durumunda İgdaş’ın 10 milyar dolara kadar değerleme yakalayabileceğini söyleyen Vural, İgdaş’taki İBB hissesini yüzde 90’ı aşkın seviyeden yüzde 20’nin altında bir seviyeye indirmeyi hedefleyeceklerini kaydetti.

Vural, otopark şirketi İspark’ın, su şirketi Hamidiye’nin ve ucuz ekmek üreticisi Halk Ekmek’in de satış için potansiyel varlıklar arasında olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler