1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Almanya AB iklim hedefi için kesenin ağzını açmalı

Almanya AB iklim hedefi için kesenin ağzını açmalı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın AB'nin 2050 karbon salım hedefini tutturmak için 1 trilyon euro harcaması gerektiği kaydedildi. Almanya Sanayi Federasyonu...

Almanya AB iklim hedefi için kesenin ağzını açmalı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın AB'nin 2050 karbon salım hedefini tutturmak için 1 trilyon euro harcaması gerektiği kaydedildi. 

Almanya Sanayi Federasyonu (BDI) tarafından Boston Consulting ve Prognos'a yaptırılan bir çalışmanın basına sızan taslağına göre, Almanya'nın Avrupa Birliği tarafından belirlenen karbon salımının azaltılmasına ilişkin 2050 hedefinin alt sınırını yakalamak için 1 trilyon euronun üzerinde harcama yapması gerekiyor. 

Çalışma, Almanya’nın karbon salımının 2050 yılına kadar Almanya'nın emisyonu 1990 yılı seviyesinin en az % 80'ine kadar teknik ve ekonomik olarak olası olduğu vurgulandı. Ancak Almanya'nın hedefinin üzerinde % 95'e kadar kesilirse bunun gerçekçi olmadığı ve 2,3 trilyon euroya malolabileceği belirtildi. BDI'ya göre ek önlem alınmadan Almanya 2050'ye kadar sadece % 61 emisyon kesintisi yapabilir.

HEDEFİN GERİSİNE DÜŞME RİSKİ VAR

BDI Başkanı Dieter Kempf "İklim değişikliği söz konusu olduğunda siyasi yanlış yönetim en büyük uygulama riski. Konut veya ulaşım, sanayi veya tarım olsun, yatırımlar tek başına gerçekleşmeyecek. Almanya iklim politikası, hedefin gerisine keskin şekilde düşme tehlikesi altında" dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler