1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD’de fosil yakıtlı santraller emekliye ayrılıyor

ABD’de fosil yakıtlı santraller emekliye ayrılıyor

Enerji Günlüğü - ABD’de son on yılda ekonomik ömrünü tamamlayarak çalışmalarına son veren elektrik üretim santrallerinin neredeyse tamamını fosil...

ABD’de fosil yakıtlı santraller emekliye ayrılıyor

Enerji Günlüğü - ABD’de son on yılda ekonomik ömrünü tamamlayarak çalışmalarına son veren elektrik üretim santrallerinin neredeyse tamamını fosil yakıtlı santraller oluşturuyor.

ABD Enerji Bilgi Dairesi (Energy Information Administration) verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri’nde 2008 -2017 yılları arası emekliye sevkedilen büyük ölçekli elektrik üretim santrallerinin tamamına yakını kömür, doğal gaz, petrol ve nükleer santrallerden oluşuyor. Bu süre zarfında kömür yakıtlı elektrik santrallerinde emekliye ayrılma oranı yüzde 47, doğal gaz yakıtlı santrallerin ise yüzde 26 olarak gerçekleşti. 2018 yılında yaklaşık 13 000 MW kömür ve 1000  MW doğal gaz santralinin emekliye ayrılması öngörülüyor.

Verilere göre 2020 yılına kadar da emekliye ayrılacak olan santrallerin çoğunluğunu yine kömür ve doğal gaz yakıtlı santraller oluşturacak. 

EMEKLİLİK NEDENLERİ ÇEŞİTLİ

Santrallerin emekliye ayrılma nedenleri ise çeşitlilik arzediyor. Kömür santralleri daha çok 52 yaş ortalamasıyla eski ve yine ortalama 105 MW ile küçük kapasiteli oldukları için kapanıyor. Ayrıca federal yönetimlerin yenilenebilir enerji kullanımı yönündeki politikaları da bunda etken. Doğal gaz santrallerinin kapanmasında ise türbin teknolojisinde yaşanan teknolojik yenilikler rol oynuyor.

Enerji Günlüğü 
Önceki ve Sonraki Haberler