1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çok elektrik tüketene ucuz elektrik verilmeyecek

Çok elektrik tüketene ucuz elektrik verilmeyecek

Enerji Günlüğü - 2018 yılında yıllık tüketimi 50 milyon kWh ve üzeri aboneler elektrik tedariğinde artık ucuz elektrik tarifesinden yararlanamayacak.Enerji...

Çok elektrik tüketene ucuz elektrik verilmeyecek

Enerji Günlüğü - 2018 yılında yıllık tüketimi 50 milyon kWh ve üzeri aboneler elektrik tedariğinde artık ucuz elektrik tarifesinden yararlanamayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, serbest tüketici niteliğine haiz olduğu hâlde elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmeyen tüketicilere elektrik enerjisi tedarikine ilişkin fiyat, hüküm ve şartları içeren ‘Son Kaynak Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ’i bugünkü Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe koydu. 

Tebliğ ile birlikte 2018 yılında yıllık tüketimi 50 milyon kWh ve üzeri olan sanayicile gibi yüksek tüketimli tüketicilerin ucuz elektrik devri resmen sonlandırıldı.

Tebliğe göre, büyük çaplı ticarethane ve sanayi abonelerinin son kaynak tarifesi; serbest elektrik piyasasında oluşan bütün maliyetler + tebliğle belirlenecek makul kar marjı toplamından oluşacak. 2018 yılı için makul kar marjı %12,8 olarak belirlendi. yüksek tüketimli tüketiciler için belirlenen tüketim miktarına bu Tebliğin yayımı tarihinden önce sahip olanlar için son kaynak tedarik tarifesinin uygulanması 1/4/2018 tarihinde başlayacak.

İLK KEZ YÜKSEK TÜKETİM GRUBUNA GİRENLERİN BİLGİLENDİRİLMESİ

Yüksek tüketimli tüketiciler için belirlenen son kaynak tedarik tarifesi ilk kez yüksek tüketimli tüketici grubuna dâhil olan tüketiciler için, bir önceki takvim yılında veya içinde bulunulan yılda, bu tüketici grubunu belirleyen tüketim miktarına erişildiği tarihi içeren takvim ayını takip eden üçüncü takvim ayının ilk gününden itibaren uygulanmaya başlanacak. İlk kez yüksek tüketimli tüketici grubuna dâhil olan tüketicilerden iletim gerilim seviyesinden bağlı olanlara TEİAŞ’tan gerekli görülen bilgileri de alarak görevli tedarik şirketleri, dağıtım gerilim seviyesinden bağlı olanlara dağıtım şirketleri tarafından tüketicinin yüksek tüketim miktarına eriştiğinin anlaşıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde kısa mesaj ve/veya elektronik posta gönderilmesi suretiyle bilgilendirme yapılacak. Daha önce bu kapsama dâhil olup tekrar yüksek tüketimli tüketici grubuna dâhil olan tüketiciler için söz konusu fiyat hemen uygulanacak ve 15 gün içinde bilgilendirme yapılacak.

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler