1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdem: Doğalgazda LNG’nin payı yüzde 60’a yükselecek

Erdem: Doğalgazda LNG’nin payı yüzde 60’a yükselecek

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, 2040 yılında dünyada doğalgaz tüketiminde sıvılaştırılmış doğalgazın payının yüzde...

Erdem: Doğalgazda LNG’nin payı yüzde 60’a yükselecek

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, 2040 yılında dünyada doğalgaz tüketiminde sıvılaştırılmış doğalgazın payının yüzde 60’a yükseleceğini söyledi. 

Ahmet Erdem, 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu kapsamında düzenlenen Doğalgaz Arz Güvenliğinde Yeni Dönem ve LNG Piyasası oturumunda konuştu. Küresel gaz talebinin büyüme devam ettiğini belirten Erdem, “2015-2030 arasında talep artışının yüzde 45’i elektrik tüketiminden kaynaklanacak. Büyümenin büyük bir kısmı Asya'dan geliyor. Kuzey ve Güney Amerika ile Ortadoğu’da talebi artacak. Asya’nın talep artışı LNG artışını da beraberinde getirecek. Karbon emisyonu düşürmeye odaklı politikalar ve nükleer enerjiye güvenin azalması da bunun sebebi. Elektrik üretiminde gaz ve yenilenebilirin birbirini tamamlayan faktör olması da ayrı bir sebep” dedi. 

Son yıllarda OECD ülkelerinin toplamında doğalgazın en büyük enerji kaynağı olarak yer aldığını belirten Ahmet Erdem “LNG’nin payı doğalgaz tüketiminde yüzde 30 gibi görünüyor ama 2040’larda yüzde 60’lara gelecek. LNG’de 2016 yılında 16 milyon tonluk bir artış, 2017'de ise 30 milyon tonluk bir artış yaşandı. Ülkemizde son yıllarda devreye FSRU benzerleri operasyonel ve ticari esneklik işin içine girmiş olması talep artışını getiriyor” diye konuştu. 

Deniz taşımacılığında da LNG transferi ve LNG tüketiminin başladığına işaret eden Ahmet Erdem şöyle devam etti: 

“Son dönemde kaynak çeşitliliği ve arz güvenliği bakımından LNG ithalat ve depolama kapasitemizin artması önemli denklemlerden biridir. Bu tür çalışmalar, enerji HUB’ı, enerji merkezi olma konusunda da rol oynuyor.”

Enerji Günlüğü 

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler