1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nijerya dünyanın en çok petrol ürünü ithal eden ülkesi oldu

Nijerya dünyanın en çok petrol ürünü ithal eden ülkesi oldu

Enerji Günlüğü - OPEC üyesi ülkeler arasında petrol ithal eden tek ülke olan Nijerya, aynı zamanda dünya genelinde en çok petrol ürünü ithal eden ülke...

Nijerya dünyanın en çok petrol ürünü ithal eden ülkesi oldu

Enerji Günlüğü - OPEC üyesi ülkeler arasında petrol ithal eden tek ülke olan Nijerya, aynı zamanda dünya genelinde en çok petrol ürünü ithal eden ülke oldu.

Petrol zengini Afrika ülkesi Nijerya, ülkedeki rafinerilerin eksik kapasite çalışması nedeniyle küresel olarak en fazla petrol ürünü ithal eden ülkesi haline geldi. Nijerya Ulusal Petrol Şirketi (NNPC) Grup Başkanı Dr. Maikanti Baru, Nijerya’nın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkeler arasında petrol ithal eden tek ülke olduğunu söyledi. Baru, “Ayrıca biz dünyanın en büyük PMS ithalatçısıyız. Aslında petrol ve gaz üreten ve rafineri sahibi bir ülke olarak her ay bir milyon ton PMS'yi ithal ediyoruz. Bu utanç verici bir şey ve anlamsız. Bunu çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Nijerya, günde 445.000 varil ham petrol işleme kapasitesini günde en az 1 milyon varile yükseltmeyi hedefliyor. Bu konuda ilgili yatırımcılar ve finansörlerle yapılan görüşmeler devam ediyor. Rafinerilerin Aralık 2019'a kadar tamamen faaliyete geçmesi bekleniyor.

 
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler