1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nijerya petrol ürünleri ithalatını sıfırlayacak

Nijerya petrol ürünleri ithalatını sıfırlayacak

Petrol aramalarını arttıran Nijerya, petrol ürünleri ithalatını sıfırlamak için yeni bir rafineri kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Nijerya petrol ürünleri ithalatını sıfırlayacak

Enerji Günlüğü - Petrol aramalarını arttıran Nijerya, petrol ürünleri ithalatını sıfırlamak için yeni bir rafineri kurma çalışmalarını sürdürüyor.

Rafinerilerinin eksik kapasite çalışması nedeniyle küresel olarak en fazla petrol ürünü ithal eden ülkesi haline gelen Nijerya, ithalatını sıfırlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Petrol zengini olmasına rağmen dünyanın en fazla petrol ürünü ithal eden ülkesi olan OPEC üyesi Afrika ülkesi Nijerya’nın Ulusal Petrol Kurumu (NNPC), ülkenin kuzeyinde petrol aramalarını artırdıklarını ve Dangote Rafinerisinin de tamamlanmasıyla, ülkede kendine yeterlilik seviyesi olan günlük 1,1 milyon varil petrol işlenmesinin de tamamlanacağını duyurdu. 

Kaduna şehrinde yapılan açıklamada, özellikle Port Harcourt, Kaduna ve Warri dışında Dangote Rafinerisinin günlük 650.000 varil ham petrol işleme kapasitesinin de yardımıyla artık ülkenin işlenmiş petrol ithalatına gerek duymayacağı aktarıldı. 

Bu gelişmelerin yanı sıra, rafineri ile birlikte toplamda 12.000 MW üretim sağlayacak elektrik santralinin de kurulacağı bilgisi verildi.

Ayrıca NNPC, doğalgaz rezervlerinin de araştırılmasına devam edildiğini ve özellikle Kolmani Nehri II civarında aramaların arttırıldığını vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler