1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Nijerya petrol rafinerileri yarı kapasitede çalışıyor

Nijerya petrol rafinerileri yarı kapasitede çalışıyor

Enerji Günlüğü - Petrol zengini Afrika ülkesi Nijerya’da, çalışan petrol rafinerilerin kapasitesi teknik bakımların yetersizliği nedeniyle yüzde 50’yi...

Nijerya petrol rafinerileri yarı kapasitede çalışıyor

Enerji Günlüğü - Petrol zengini Afrika ülkesi Nijerya’da, çalışan petrol rafinerilerin kapasitesi teknik bakımların yetersizliği nedeniyle yüzde 50’yi geçemedi. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi ülkeler arasında petrol ithal eden tek ülke olan Nijerya’da faaliyette olan dört rafineri yetersiz teknik bakım esas nedeniyle yarı kapasite ile çalışıyor. İkisi Port Harcourt bölgesinde, biri Warri bölgesinde ve biri de Kaduna bölgesinde faaliyet gösteren rafinerilerin 2017 yılı sonu itibariyle günlük ortalama üretimleri 445 bin varil ile kapasitelerinin yaklaşık % 50’si oranında gerçekleşti. En fazla üretim yapan yer Port Harcourt rafinerisi olurken, en az ise Kaduna’da yer alan rafineride üretim yapıldı. 

Nijerya’da yaşanan iç savaşta militanların petrol sahalarına saldırmaları ve petrol hırsızlığı nedeniyle birçok Avrupalı yatırımcı enerji şirket çalışmalarını azaltma yoluna gitmişti.

Petrol zengini Afrika ülkesi Nijerya sahip olduğu zengin petrol kaynaklarına rağmen petrolünü işleyecek yeterli rafineri tesislerine sahip olmadığı için OPEC ülkeleri arasında en fazla petrol ürünleri üreten ülke konumunda. Ülke ayrıca petrol de ithal ediyor.

NİJERYA DÜNYANIN EN ÇOK PETROL ÜRÜNÜ İTHAL EDEN ÜLKESİ OLDU

 
Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler