1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz hattına Türk ilgisi

Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz hattına Türk ilgisi

Enerji Günlüğü - Bulgaristan-Yunanistan doğal gaz bağlantısının inşaatı için açılan boru alımı ihalesine Türk şirketler Noksel, Umran ve Erciyas...

Bulgaristan-Yunanistan doğalgaz hattına Türk ilgisi

Enerji Günlüğü - Bulgaristan-Yunanistan doğal gaz bağlantısının inşaatı için açılan boru alımı ihalesine Türk şirketler Noksel, Umran ve Erciyas Çelik şirketleri katıldı. Kazanan şirket Haziran ayında belli olacak.

Bulgaristan-Yunanistan doğal gaz bağlantısının inşaatı için açılan boru alımı ihalesine 3 Türk firma katıldı. Bulgaristan-Yunanistan interkonektör bağlantısını inşa edilmesi için açılan 60 milyon euroluk ihaleye Türkiye’den  Noksel Çelik Boru Sanayi A.Ş., Umran Çelik Boru Sanayii A.Ş. ve Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. şirketleri katıldı. 20 Nisan tarihine kadar ön elemelerin yapılması, Haziran ayında ise ihaleyi kazanan firmanın seçilmesi bekleniyor.

İHALEYE ON ŞİRKET KATILDI

Toplam on firmanın katıldığı ihaleye Hindistan’dan iki (Welspun Corp. Limited ve Jindal SAW Ltd.), Rusya’dan iki (Chelyabinsk Pipe Plant ve JSC Zagorsk Pipe Plant), Bulgaristan’dan bir (Toplivo-2 EOOD), Yunanistan’dan bir (Corinth Pipeworks S.A. Pipe Industry S.A.) ve Almanya’dan bir şirket (Salzgitter Mannesmann International GmbH) katıldı. 

İnterkonektör bağlantısının en erken 2021 yılında faaliyete geçmesi öngörülüyor. Temel kapasitesi 3000 milyon metre küp ve azami kapasitesi 5500 milyon metre küp olması öngörülen projede Azeri kamu doğal gaz şirketi Socar 1570 milyon metre küplük yıllık kapasite, Amerikan Linden Energy ise 276 milyon metre küplük yıllık kapasite rezerve etmiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler