1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eti Krom, güneş elektriği kullanacak 

Eti Krom, güneş elektriği kullanacak 

Eti Krom, 1 milyar 216 milyon lira yatırımla Ağrı’da kuracağı güneş enerji santrali ile  Eti Krom Fabrikasının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. 

Eti Krom, güneş elektriği kullanacak 

Enerji Günlüğü - Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi sınırları içinde 59 MW kurulu gücünde Değirmengeçidi Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Eti Krom’un elektrik ihtiyacı için kullanılacak.

Eti Krom A.Ş. tarafından Ağrı İli, Eleşkirt İlçesi, Değirmengeçidi Köyü sınırları içerisinde 51 hektarlık alanda 59 MW kurulu gücünde Değirmengeçidi Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 1 milyar 216 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak santralde 95 bin 186 adet güneş paneli ve 236 adet inverter kullanılacak. Üretilecek elektrik enerjisi 154 kV, 1272 MCM, ~ (4+4) km (iki ayrı hat) EĠH ile Horasan TM – EleĢkirt TM EĠH'na girdi-çıktı bağlantısına bağlanacak. 

Kurulacak olan santralde üretilen elektrik, krom metalini cevherden çıkararak, kullanılabilir hale getiren Eti Krom Fabrikasının iç tüketiminde kullanılacak. 

Eti Krom, Türkiye'nin Elazığ ilinde bulunan ve Dünya'nın en büyük krom rezervlerinden birine sahip olan Kempinski krom madenine sahip. Şirket, bu madenin işletilmesi ve krom cevheri üretimi konusunda faaliyet göstermekte. Ayrıca, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de krom cevheri madenciliği yapmakta. Eti Krom'un ürettiği krom cevheri, dünya genelinde çeşitli endüstrilerde kullanılmakta. Krom cevheri, özellikle paslanmaz çelik üretiminde önemli bir bileşen olarak kullanılıyor. Ayrıca, otomotiv sektöründe, inşaat sektöründe ve diğer metal ürünlerin imalatında da yaygın olarak kullanılıyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler