1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Eti Krom Denizli’de güneş santrali kuracak

Eti Krom Denizli’de güneş santrali kuracak

Eti Krom, yaklaşık 941,5 milyon lira yatırımla Denizli’de kuracağı güneş enerji santrali ile  Eti Krom Fabrikasının elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak.

Eti Krom Denizli’de güneş santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Bekilli ilçesi sınırları içinde 38 MW kurulu gücünde Gömce Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik Eti Krom’un elektrik ihtiyacı için kullanılacak.

Eti Krom A.Ş. tarafından Denizli İli, Bekilli İlçesi, Gömce Mahallesi sınırları içerisinde 40 hektarlık tarım ve orman vasıflı alanda 38 MW kurulu gücünde Gömce Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Proje kapsamında ÇED alanı tarım arazisinden oluşmakta. Bununla birlikte Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden parsellerin Kuru Marjinal Tarım Arazisi olduğuna ilişkin görüş yazısı alınmış. Projenin değeri yaklaşık 941,5 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Kurulacak olan santralde üretilen elektrik, krom metalini cevherden çıkararak, kullanılabilir hale getiren Eti Krom Fabrikasının iç tüketiminde kullanılacak. Eti Krom, Türkiye'nin Elazığ ilinde bulunan ve Dünya'nın en büyük krom rezervlerinden birine sahip olan Kempinski krom madenine sahip. Şirket, bu madenin işletilmesi ve krom cevheri üretimi konusunda faaliyet göstermekte. Ayrıca, Türkiye'nin diğer bölgelerinde de krom cevheri madenciliği yapmakta.

Eti Krom'un ürettiği krom cevheri, dünya genelinde çeşitli endüstrilerde kullanılmaktadır. Krom cevheri, özellikle paslanmaz çelik üretiminde önemli bir bileşen olarak kullanılır. Ayrıca, otomotiv sektöründe, inşaat sektöründe ve diğer metal ürünlerin imalatında da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler