1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğal gaza Nisan’da zam yok

Doğal gaza Nisan’da zam yok

Nisan ayında Botaş toptan doğal gaz satış fiyatlarını sabit tuttu. Böylece 1000 m3 gaz fiyatı konutlar için konutlarda 4 bin 80 lira ve elektrik üretiminde 12 bin lira olarak devam edecek.  

Doğal gaza Nisan’da zam yok

Enerji Günlüğü - Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını bildirdi. BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, Kuruluşun doğal gaz toptan satış fiyatlarını piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmakta olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Bu kapsamda, Kuruluşumuz tarafından 01 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" denildi. 

Böylece BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine Nisan’da uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak devam edecek. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlenirken, elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler