1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. İran ve Ermenistan enerjide işbirliği yapıyor

İran ve Ermenistan enerjide işbirliği yapıyor

Enerji Günlüğü – İran ve Ermenistan Aras Nehri üzerinde ortak bir hidroelektrik santrali kuracak.İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, 12. İran ve Ermenistan...

İran ve Ermenistan enerjide işbirliği yapıyor

Enerji Günlüğü – İran ve Ermenistan Aras Nehri üzerinde ortak bir hidroelektrik santrali kuracak.

İran Enerji Bakanı Hamid Çitçiyan, 12. İran ve Ermenistan karma ekonomik komisyonu oturumunun kulisinde bir açıklama yaparak, İran ve Ermenistan’ın Aras Nehri üzerine hidroelektrik santral kurulması için işbirliği yapacağını ve bunun için özel bir ortak komite kurulduğunu açıkladı.

Bakan Çitçiyan, iki ülkenin hidroelektrik ve rüzgar enerjisi santralleri inşa etme, elektrik iletim hatları kurma, demiryolları inşa etme ve maden aramaları gibi bir çok alanda ekonomik işbirliği yapacağını ifade etti.

Çitçiyan, bu çerçevede oturumda bankacılık, mali ve yatırım, taşımacılık, kentleşme, tarım, kültür, turizm, sağlık, petrol ve doğalgaz ve çevreyi kapsayan dört komite kurulduğunu belirtti.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ ELEKTRİK İLETİMİ ARTACAK

Ermenistan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yerevan Zekeriyan ise iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinde özellikle enerji alanında yapılacak işbirliğine vurgu yaparak, Ermenistan’ın İran’a her yıl bir milyon kilovatsaat elektrik transfer ettiğini ve bunun iki ülke arasında yapılmakta olan üç elektrik iletim hattının tamamlanmasının ardından daha da artacağını umduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler