1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kıbrıs elektrikte ortak sisteme gidecek

Kıbrıs elektrikte ortak sisteme gidecek

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum kesimi ile KKTC elektrik şebekelerinin birleştirilmesi için çalışmalar başlatılacak.Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin...

Kıbrıs elektrikte ortak sisteme gidecek

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum kesimi ile KKTC elektrik şebekelerinin birleştirilmesi için çalışmalar başlatılacak.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıslı liderlerin bugünkü uzlaşma sağladığı konular arasında Kıbrıs'ta elektrikte ortak sisteme gidilmesi için çalışmaların başlatılması da var.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugün gerçekleştirdiği 4,5 saatlik görüşme onrasında basına açıklama yapan Eide, Güven Yaratıcı Önlemleri (GYÖ) açıkladı.

Buna göre ilk Güven Yaratıcı Önlemler olarak Aplıç ve Derinya öncelikli olmak üzere diğer sınır kapılarının açılması, elektrikte ortak sisteme gidilmesi için çalışmaların başlatılması, GSM konusundaki sıkıntıların aşılması için ortak hareket edilmesi, KKTC'de sürekli karışan radyo frekanslarındaki sorunların kaldırılması için bu alanda çalışmalar yapmak ve son olarak da toplumsal cinsiyet eşitliği Teknik Komitesi kurulması konusunda çalışmalar başlatılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Rum basını Kıbrıs Türk tarafının müzakerecisi Özdil Nami ile Rum müzakereci Andreas Mavroyannis'in, Güven Yaratıcı Önlemler konusunda gerekleştirdikleri görüşmelerde iki tarafın elektrik ağlarının birleştirilmesi konusu ön plana çıktığını yazmıştı.

KIBRIS'TA İKİ TARAFIN ELEKTRİK AĞLARI BİRLEŞTİRİLECEK

Önceki ve Sonraki Haberler