1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mısır güneşe bir milyar dolar yatıracak

Mısır güneşe bir milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü – Mısır önümüzdeki yıl dev güneş enerjisi projelerini hayata geçirmek için bir milyar dolarlık yatırım yapacak.Mısır Yerel  Kalkınma...

Mısır güneşe bir milyar dolar yatıracak

Enerji Günlüğü – Mısır önümüzdeki yıl dev güneş enerjisi projelerini hayata geçirmek için bir milyar dolarlık yatırım yapacak.

Mısır Yerel  Kalkınma Bakanı Adil Lebib bir konferansta yaptığı konuşmada, Mısır hükümetinin önümüzdeki yıl güneş enerjisine 1 milyar dolarlık yatırım yapacağını söyledi.

Genç nüfus için istihdam yaratma zorunluluğu kendini iyice dayatan Mısır’da yeni hükümet güneş enerjisini ülkenin geleceği için oldukça önemli olarak görüyor. Ancak Bakan’ın yaptığı bu açıklama ile ilgili ayrıntı verilmedi.

Mısır 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının % 20’sini yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedefliyor. Bu hedef ülkede 750 MW kapasiteli rüzgar enerji santrali yapımına başlanması benzeri bazı büyük projelerin gelişimine katkı sağladı.

GÜNEŞ IŞINLARI AYDINLATMADA KULLANILACAK

Mısır Ain Shams Üniversitesi’nden bilim insanları son dönemde güneş panellerinden farklı bir yararlanma yolu bulduklarını açıkladılar. Buna göre, güneş ışınları çatılara yerleştirilen özel olarak oluklandırılmış yarı saydam paneller ile şehrin sık yapılaşmadan kaynaklı karanlık yollarına yansıtılarak aydınlatılması sağlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler