1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Ortadoğu Enerji, biyogaz kapasitesini arttıracak

Ortadoğu Enerji, biyogaz kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Eyüp'te bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 35 MW'dan 45 MW'a çıkaracak.Ortadoğu...

Ortadoğu Enerji, biyogaz kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Ortadoğu Enerji, İstanbul Eyüp'te bulunan Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nin kapasitesini 35 MW'dan 45 MW'a çıkaracak.

Ortadoğu Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Eyüp'te bulunan “Çöp Gazından (Biogaz) Elektrik Enerji Üretimi Tesisi'nde kapasite artışı yapmayı planlıyor.

Planlanan kapasite artışı ile; biyogaz çıkarma miktarı yıllık 99.545.250m3’den 127.417,920m3’e arttırılarak, biyogazın yakılması suretiyle Elektrik Enerjisi Üretim Kapasitesi 35,375 MWe’den 45,280 MWe’ye (108,768 MWt) çıkarılacak.

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, Kemerburgaz ve Fenertepe Orman İşletme Şefliği sınırları dahilinde Ortadoğu Enerji Sanayi Ve Ticaret A.Ş. adına 76.845 m²’ lik saha tahsis etti.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Çöp Gazından Biogaz Çıkarma Ve Elektrik Enerji Üretimi Kapasite Artışı Projesi (45,28 MWe)ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İstanbul Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler