1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 10. Türkiye Enerji Zirvesi başladı

10. Türkiye Enerji Zirvesi başladı

Türkiye ve dünya enerji piyasalarının tüm ayrıntıları ile ele alınacağı 10. Türkiye Enerji Zirvesi Antalya’da başladı.  

10. Türkiye Enerji Zirvesi başladı

Enerji Günlüğü - Türkiye ve dünya enerji piyasalarının tüm ayrıntıları ile ele alınacağı 10. Türkiye Enerji Zirvesi Antalya’da başladı.  

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayelerinde ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nın destekleriyle Türkiye Enerji Zirvesi’nin onuncusu düzenleniyor. Zirve 6-8 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek.

Zirvede enerji piyasalarında yaşanan dönüşüm sürecinin Türkiye ve global enerji piyasalarına etkileri, gelecek trendleri, Türkiye enerji piyasalarının bu süreçteki beklenti ve gereksinimleri, dijitalleşmenin sektörde yarattığı değişimler, enerji finansman koşullarındaki değişim, yenilenebilir enerji dönüşümü ile Türkiye’yi yakından ilgilendiren Doğu Akdeniz ve Orta Doğu’da yaşanan ve enerji piyasalarını etkileyen konular tüm boyutları ile ele alınacak. 

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ve LPG piyasalarını tek çatı altında toplayan Türkiye Enerji Zirvesi katılımcıların ve karar alıcıların gelecek öngörülerine katkı sağlarken bölgede yeni iş birliklerinin kurulmasına imkan sağlamayı amaçlıyor.

EN ÇOK KONUŞULAN BAŞLIKLAR SERBESTLEŞME VE ÖNGÖRÜLEBİLİRLİK

Türkiye Enerji Zirvesi Başkanı Mustafa Karahan, Zirve’nin açılışında yaptığı değerlendirmede, zirvenin ilk düzenlendiği yıldan bu yana enerji dünyasında çok büyük değişiklikler yaşandığına dikkat çekerek, enerji sektöründe en fazla konuşulan başlıkların serbestleşme ve öngörülebilirlik olduğunu kaydetti. 

Karahan, bunun dışında enerji sektöründe sübvansiyonlar, dijitalleşme, tarifeler ve finansman gibi konuların konuşulmaya devam edilmesinin yanında doğalgaz sektörünün de istenilen düzeye gelememesi nedeniyle gündemini koruduğunu ifade etti. Son on yılda gündemin en önemli maddesinin ise Doğu Akdeniz olduğuna dikkat çekti. 

FİNANSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİNDEN

Ak Enerji Genel Müdürü Serhan Gençer de açılışta yaptığı değerlendirmede, bugün enerji sektörünün en önemli gündem maddelerinden birini finansal sürdürülebilirlik konusunun oluşturduğunu söyledi. Bu konuda gerek sermayedarların gerekse bankaların bir takım girişimleri olduğunu kaydeden Gençer, “Bugünün enerji piyasasına baktığımızda bu iki kesim açısından dünden daha fazla öngörülebilirliğe sahip. Enerji sektörü riskleri yönetmeye çalışıyor. Bu tip organizasyonların şöyle bir faydası oluyor. Kamu ve özel sektör bu öngörülebilirlik noktasına gitmek için nelerin yapılması gerektiği konusunda faydalı oluyor” dedi. 

Enerji Günlüğü - Antalya

 

Önceki ve Sonraki Haberler