1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. 2022 sonunda Akkuyu NGS’nin 1. ünite reaktörü tamamlanıyor

2022 sonunda Akkuyu NGS’nin 1. ünite reaktörü tamamlanıyor

Akkuyu NGS’nin birinci ünitesindeki reaktör bölümünde devam eden çalışmaların 2022’de tamamlanacağı bildirildi.

2022 sonunda Akkuyu NGS’nin 1. ünite reaktörü tamamlanıyor

Enerji Günlüğü - Akkuyu NGS’nin birinci ünitesindeki iç koruma kabuğundaki işlemlerin tamamlandığı ve son aşama olarak reaktör kubbesinin kapatılacağı kaydedildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (Akkuyu NGS) birinci güç ünitesinin reaktör binasına, nükleer santrallerin güvenlik sisteminin ana unsurlarından biri olan iç koruma kabuğunun altıncı katmanı kuruldu. Bir sonraki aşamada yapılacak olan işlemin ise, reaktör kubbesinin kapatılması olduğu bildirildi. 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan kubbe montajının yapılmasıyla, birinci ünitenin reaktör bölümü tamamlanmış olacak.

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva bugün önemli bir aşamanın gerçekleştiğini söyleyerek, “Altıncı katman kurulduktan sonra, geriye sadece reaktör binasının kubbesini kapatılması kaldı” diye konuştu.

2022 SONUNA KADAR BİRİNCİ ÜNİTE REAKTÖR İNŞASI BİTMİŞ OLACAK

2022 yılı sonuna kadar birinci güç ünitesinin için iç koruma kabuğunun montajı, reaktör kabının suyla temizlenmeye başlanması ve kutup vincinin devreye alınması gibi ön işletmeye alma çalışmalarının başlaması planlanıyor.

Akkuyu NGS sahasındaki dört güç ünitesi, kıyı hidrolik mühendislik yapıları, bir güç dağıtım sistemi, idari binalar, bir eğitim merkezi ve gelecekteki NGS'nin fiziksel koruma tesisleri olmak üzere ana ve yardımcı tesislerin inşaat ve montaj çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler