1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin İKK montajında bir aşama daha kaydedildi

Akkuyu NGS’nin İKK montajında bir aşama daha kaydedildi

Akkuyu NGS’nin 3. Güç Ünitesinin iç koruma kabuğunun montajının bir aşaması daha tamamlandı.

Akkuyu NGS’nin İKK montajında bir aşama daha kaydedildi

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin 3. Güç Ünitesinin iç koruma kabuğundaki montaj işlerinde bir aşamanın daha tamamlandığı bildirildi.

Nükleer güç santralinin güvenlik sisteminin ana unsurlarından biri olan iç koruma kabuğunun (İKK) ikinci katmanı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 3’üncü güç ünitesinde bulunan reaktör binasına başarıyla kuruldu. Kabuğun montajında zaman tasarrufu sağlayan ön imalat yöntemi kullanılıyor.

İKK'nin ikinci katmanının, 24 bölümden oluşan kaynaklı bir metal yapı olma özelliği taşıdığı aktarıldı. 330 tondan fazla ağırlığa ve 20 metreden fazla çapa sahip genişletilmiş katmanın montajı, Liebherr LR 13000 ağır paletli vinç kullanılarak yaklaşık 7 saatte gerçekleştirildi. Kurulumdan sonra 3’üncü ünitenin reaktör binasının yüksekliği 12 metre artarak 16,9 metreye ulaştı.

SONRAKİ AŞAMA ÜÇÜNCÜ KATMANIN İNŞA EDİLMESİ

NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, iç koruma kabuğunun reaktör bölümünün önemli unsurlarından olduğunu belirterek, “İKK, reaktör binasının en büyük yapısal unsurlarından biri olarak reaktörün güvenliğini ve çevre güvenliğini sağlar. Reaktör binasının iç koruma kabuğunun inşasında bir sonraki aşamayı, üçüncü katmanının inşa edilmesi oluşturuyor. Bundan önceki aşamada ise, ikinci katmanın demirle güçlendirilmesi, özel kalıpların kurulması ve betonlama yapılması gerekiyor” dedi.

İNŞAAT VE MONTAJ İŞLERİ DİĞER TESİSLERDE DE DEVAM EDİYOR

Akkuyu NGS sahasındaki inşaat ve montaj çalışmalarının, dört güç ünitesi, kıyı hidroteknik yapıları, güç dağıtım sistemi, idari binalar, eğitim merkezi ve NGS fiziksel koruma tesisleri olmak üzere ana ve yardımcı tesislerin tümünde devam ettiği aktarıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler