1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin geçici tuzdan arındırma tesisi faaliyete geçti

Akkuyu NGS’nin geçici tuzdan arındırma tesisi faaliyete geçti

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde geçici tuzdan arındırma tesisinin faaliyete geçtiği bildirildi.

Akkuyu NGS’nin geçici tuzdan arındırma tesisi faaliyete geçti

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin geçici tuzdan arındırma tesisi çalışmaya başladı. Tesiste günde 1.080 metreküp tatlı su üretilebilecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında geçici bir tuzdan arındırma tesisi faaliyete geçti. İnşaat ve montaj çalışmaları için tatlı su sağlayacak olan tesisin pompa istasyonunda, günde 1.080 metreküp tatlı su üretilebileceği kaydedildi. Tesiste deniz suyu önce büyük parçacıkların elenmesi için bir süzgeç sisteminden geçirilecek. Ardından kolloidlerin ve diğer maddelerin etkili bir şekilde giderildiği bir ultrafiltrasyon ünitesine girecek. Tüm işlemlerin ardından klorlanan su, bir pompa istasyonundan geçirilerek halihazırda kurulmuş ve işletmeye alınmış olan depolama tanklarına aktarılacak.

İnşaat süreci yaklaşık 5 ay süren bu tesisinin inşasında kullanılan boru hatları, pompalar ve su arıtma sistemleri gibi bileşenlerin, ağırlıklı olarak Türk yapımı bileşenlerden oluştuğu bildirildi.

“ŞANTİYEDEKİ İHTİYAÇLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tuzdan arındırma tesisinin işletmeye alınması ve faaliyete geçmesi, Akkuyu NGS şantiyesine inşaat ve montaj işleri, evsel ihtiyaçlar ve güç ünitelerinin yapım aşamasında yangın güvenliği ihtiyaçları için kullanım suyu sağlanması açısından önemli bir adım. Tuzdan arındırılmış su, özel bir tesiste kimyasal olarak tuzdan arındırılmış su hazırlamak için de kullanılacak ve bu arada açık reaktörü temizlemek için de kullanılacak" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler