1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. TBMM Heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti

TBMM Heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti

TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Heyeti, Akkuy NGS inşaat sahasını ziyaret etti.

TBMM Heyeti Akkuyu NGS sahasını ziyaret etti

Enerji Günlüğü - TBMM milletvekillerinden oluşan bir heyet Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) milletvekillerinden oluşan bir heyet, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasını ziyaret etti. Sahayı gezen TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri nükleer güç santrali projesine ilişkin detaylı bilgi aldılar.

İş güvenliği güvenlik konusunda bilgi alan resmi heyet, inşa halindeki NGS güç ünitelerinin görülebildiği sahanın en yüksek noktasını ve yapımı tamamlanmak üzere olan 1’inci Üniteyi ziyaret etti. Ziyaret boyunca Akkuyu Nükleer AŞ NGS İnşaat Direktör Yardımcısı Dmitry Romanets, Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İş Birliği Yönetici Direktörü Aleksey Frolov, Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin konuklara eşlik etti. Dmitry Romanets, heyet üyelerine güç ünitelerinin inşasında gelinen noktayı, kullanılan teknolojileri ve inşaatta kullanılan malzemeleri ayrıntılı olarak anlattı.

“NGS ÜKLENİN ELEKTRİK İHTİYACININ YÜZDE 10’UNU KARŞILAYACAK"

İklim değişikliğinin ortaya koyduğu meydan okumalar karşısında başta Avrupa Birliği olmak üzere pek çok ülkenin nükleer enerjiyi yeşil ve sürdürülebilir bir enerji kapsamında değerlendirme aşamasına geldiğini ifade eden TBMM Heyeti Başkanı Altunyaldız, “Nükleer güç santrali bittiği zaman ülkemizin toplam elektrik ihtiyacının yüzde 10’una tekabül eden bir oranda karşılama yapacak. Emisyon hacmini de ciddi anlamda aşağı yönlü katkıda bulunacak ve sonuç itibari ile ülkemizin elektrik güvenliğini temin edecek enerji güvenliğini temin edecek şöyle düşündüğümüz zaman da özellikle doğalgazdan elektrik üreten kısmının da daha az miktarda ithalatını bir anlamda sağlayacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler