1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de vinç montajına başlandı

Akkuyu NGS’de vinç montajına başlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşaat, kurulum ve işletme aşamalarında türbin binasındaki kaldırma ve taşıma işlemleri için kullanılacak üç köprülü vinçten ilkinin montajına başlandı.

Akkuyu NGS’de vinç montajına başlandı

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) inşaat sahasında, 1’inci ünitenin türbin binasında kurulacak üç köprülü vinçten ilkinin montajına başlandı.

Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasındaki inşaat ve montaj çalışmaları, dört güç ünitesi, kıyı hidroteknik yapıları, güç dağıtım sistemi, idari binalar, eğitim merkezi ve NGS fiziksel koruma tesisleri olmak üzere ana ve yardımcı tesislerin tümünde devam ediyor. Son olarak santralin inşaat sahasında, 1’inci ünitenin türbin binasında kurulacak üç köprülü vinçten ilkinin montajına başlandı.

Kurulacak vinçlerin en büyük olanı, 350 ton kaldırma kapasitesine sahip elektrikli çift kirişli bir köprülü vinç olma özelliği taşıyor. Vinç, nükleer santralin inşaat, kurulum ve işletme aşamalarında türbin binasındaki kaldırma ve taşıma işlemleri için kullanılacak. Vincin işletmeye alınması ve faaliyete geçirilmesi de dahil olmak üzere tüm çalışmaların tamamlanması en az 37 gün sürecek.

VİNÇLERİN ÖMRÜ SANTRAL ÖMRÜ KADAR

NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh konuya ilişkin açıklamasında, ünitenin işletmeye alındığında türbin binasının ana ve yardımcı ekipmanlarının bakım ve onarımını organize etmek için vinçlere ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Her bir vincin hizmet süresi, ünitenin kullanım ömrü boyunca devam edecek şekilde tasarlanmıştır. Bu da tasarım ve yapıda en yüksek derecede güvenilirliğin sağlandığı anlamına gelmektedir” dedi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler