1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 23 ülkeden enerji araştırmacıları İstanbul’da toplandı

23 ülkeden enerji araştırmacıları İstanbul’da toplandı

Sabancı Üniversitesi IICEC, 23 ülkeden enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yapan uzmanları İstanbul’da bir araya getirdiği bir toplantı düzenledi. 

23 ülkeden enerji araştırmacıları İstanbul’da toplandı

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi IICEC, 23 ülkeden enerji alanında Ar-Ge çalışmaları yapan uzmanları İstanbul’da bir araya getirdiği bir toplantı düzenledi. 

Sabancı Üniversitesi, İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi (İstanbul International Center for Energy and Climate-IICEC); ABD, Avrupa ve Asya’nın önde gelen üniversitelerinden 23 uluslararası enerji teknolojisi AR-GE merkezi direktör ve uzmanlarını bir araya getirerek, üst düzey bir enerji teknolojisi AR-GE yol haritası toplantısı düzenledi. 

Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın himayesinde, Rektör Prof. Dr. Yusuf Leblebici’nin başkanlığında gerçekleşen toplantıya Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Dr. Fatih Birol da katıldı.

Toplantıda, enerji teknolojisi araştırmalarının Türkiye'nin temiz enerji geleceğini nasıl geliştirebileceği; hangi temiz enerji teknolojileri üzerinde yoğunlaşılması gerektiği ve sanayi kuruluşlarıyla ne tür işbirlikleri oluşturulması gerektiği konuları ele alındı.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Leblebici toplantı hakkında şunları söyledi, “IICEC’in, İstanbul’da organize ettiği Enerji Teknolojileri Ar-Ge Yol Haritası Toplantısı son derece başarılı oldu. Toplantıda, çeşitli enerji alanlarında, dünyaca ünlü uzmanlardan oluşan bir grup katılımcının yanı sıra Sabancı Üniversitesi yönetimi ve Sabancı Grubu şirketlerinin üst düzey temsilcileri de yer aldı. Bu toplantının enerji teknolojileri araştırmasındaki avantajları ve fırsatları keşfetmek için çok verimli bir temel oluşturduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda toplantıda ileri sürülen görüş ve düşünceler Sabancı Üniversitesi’nde öncü Ar-Ge faaliyetleri için uygun bir yol haritası oluşturmamıza yardımcı olacaktır”.

Önceki ve Sonraki Haberler