1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. 6 ilde binalarda enerji verimliliği seminerleri

6 ilde binalarda enerji verimliliği seminerleri

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğinin arttırılması için Van, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Konya ve Antalya...

6 ilde binalarda enerji verimliliği seminerleri

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji verimliliğinin arttırılması için Van, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Konya ve Antalya illerinde bölgesel seminerler düzenleyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binaların enerji verimli olarak inşa edilmesi ve mevcut binalarda da enerji verimli önlemlerin alınması ile ithal edilen enerjide yüzde 10 dolayında bir tasarrufun sağlanabilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı “Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması” teknik yardım projesi kapsamında farklı iklim bölgelerini temsilen Van, Gaziantep, Trabzon, Bursa, Konya ve Antalya illerinde bölgesel seminerler düzenleyecek. 

Enerji verimliliği alanında çalışan kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşu ve üniversitelerin katılımının hedeflendiği seminerlerde, “Binalarda Enerji Verimliliği” tüm yönleriyle ele alınacak. Çevre Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü personelinin yanı sıra, konuyla ilgili teknik uzmanlardan oluşan bir ekibin hazırladığı 2 günlük eğitim seminerinde, katılımcılara Avrupa Birliği ülkelerindeki örnek uygulamalar, bina enerji performansı mevzuatı ve enerji kimlik belgesi uygulamaları, enerji etkin bina tasarımı, mevcut bina yenilemeleri ve fizibilite çalışmaları, bina yalıtım metot ve malzemeleri konularında detaylı bilgiler aktarılacak. 

BÖLGE SEMİNER TARİH VE YERLERİ 

Van 13-14 Kasım 2016 

Gaziantep 21-22 Kasım 2016 

Trabzon 28-29 Kasım 2016 

Konya 05-06 Aralık 2016 

Bursa 12-13 Aralık 2016 

Antalya 19-20 Aralık 2016

Önceki ve Sonraki Haberler