1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, Gazprom`un rekabeti ihlal ettiğini açıkladı

AB, Gazprom`un rekabeti ihlal ettiğini açıkladı

Enerji Günlüğü - AB, Gazprom'un Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Bulgaristan'a yüksek fiyattan doğalgaz sattığını açıkladı.Gazprom'un Avrupa'daki...

AB, Gazprom`un rekabeti ihlal ettiğini açıkladı

Enerji Günlüğü - AB, Gazprom'un Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Bulgaristan'a yüksek fiyattan doğalgaz sattığını açıkladı.

Gazprom'un Avrupa'daki tekel konumunu istismar ettiğini açıklayan AB Komisyonu, Polonya, Macaristan,Bulgaristan, Estonya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya ve Slovakya'ya satılan gazın fahiş fiyat olduğunu belirtti.

İki yıldır sürdürdüğü soruşturmayı tamamlayan komisyon ilk bulgulara göre Gazprom'un bazı üye ülkelere yüksek fiyattan doğalgaz sattığını saptadığını kaydetti.

Gazprom, söz konusu ülkelerde sınır ötesi gaz satışlarını engellemekle, adil olmayan fiyatlar uygulamakla ve kendisinden gaz almak isteyen dağıtıcılardan alakasız taahhütler talep etmekle itham ediliyor.

AB'nin suçlamalarına 12 hafta içinde cevap vermesi gereken Gazprom'a yönelik suçlamalar sabit görülürse, Rus şirketine yıllık küresel gelirinin azami yüzde 10'una kadar (yaklaşık 17 milyar dolar) para cezası verilebilecek. Fakat AB, daha önce uyguladığı rekabet cezalarında şirketlerin küresel cirolarından daha çok Avrupa'daki gelirlerini dikkate alıyor. Bu durumda Gazprom'auygulanabilecek bir para cezasının çift haneli milyar dolarlara ulaşması beklenmiyor.

Gazprom'un söz konusu soruşturmaya karşı tezlerini savunmak için 12 haftalık bir süresi bulunuyor.

GAZPROM AB KARARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

AB GAZPROM'A KARŞI HAREKETE GEÇİYOR

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler