1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom AB kararı ile ilgili açıklama yaptı

Gazprom AB kararı ile ilgili açıklama yaptı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupa Birliği'nin piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı yönlü suçlamasının temelsiz olduğunu açıkladı.Rus devlet...

Gazprom AB kararı ile ilgili açıklama yaptı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Avrupa Birliği'nin piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı yönlü suçlamasının temelsiz olduğunu açıkladı.

Rus devlet enerji şirketi Gazprom bir basın açıklaması yaparak, Avrupa Komisyonu'nun bugün internet sitesinde yayınlanan bazı AB üyesi ülkelerdeki faaliyetlerinde rekabet kurallarına uygunluk soruşturması kapsamında itiraz bildiriminin onaylandığı açıklamasına tepki gösterdi.

OAO Gazprom, Avrupa Komisyonu tarafından öne sürülen itirazların temelsiz olduğunu belirterek, itiraz Bildiriminin yalnızca devam eden rekabet kurallarına uygunluk soruşturması kapsamındaki aşamalardan biri olduğunu ve Gazprom'un AB hukukunun herhangi bir hükmünü ihlaline kanaat getirildiği anlamına gelmediğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

Açıklamada, tüm uluslararası hukuk normlarına ve Gazprom Grup şirketlerinin iş yaptığı ülkelerdeki ulusal mevzuata titizlikle riayet ettikleri vurgulanarak, AB piyasasında Gazprom Grup şirketlerinin gaz fiyatlandırma ilkeleri de dahil olmak üzere bütün faaliyetlerinin, diğer doğalgaz üreticileri ve ihracatçılarının uydukları standartlarla tam uyum içinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, "Devam eden rekabet kurallarına uygunluk soruşturması kapsamında, şirketimizin hem AB müktesebatından hem de uluslararası hukukundan kaynaklanan haklarının ve meşru çıkarlarının göz önünde bulundurulmasını umuyoruz. Aynı zamanda OAO Gazprom'un AB'nin yetki alanı kapsamının dışında kurulduğunun, Rusya Federasyonu kanunlarınca toplumsal olarak önem taşıyan özel işlevlerle donatıldığının ve hükümet kontrolündeki stratejik bir ticari kuruluş statüsüne sahip olduğunun da gereken şekilde dikkate alınmasını bekliyoruz.

OAO Gazprom bu durumun daha önce Rusya Federasyonu Hükümeti ile Avrupa Komisyonu arasında rekabet kurallarına uygunluk soruşturmasına kabul edilebilir bir çözüm bulmak için varılan hükümetler arası anlaşma çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını beklemektedir." ifadeleri kullanıldı.

Avrupa Komisyonu Orta ve Doğu Avrupa'daki bazı ticari uygulamalarıyla AB rekabet kurallarını ihlal ettiği açıklaması yapmıştı.

AB GAZPROM'UN REKABETİ İHLAL ETTİĞİNİ AÇIKLADI

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler