1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD Belene NGS’ye türbin sağlayabilir

ABD Belene NGS’ye türbin sağlayabilir

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Belene Nükleer Enerji Santrali’nde türbinin ABD yapımı olabileceğini açıkladı.

ABD Belene NGS’ye türbin sağlayabilir

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Belene Nükleer Enerji Santrali’nde türbinin ABD yapımı olabileceğini açıkladı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi sırasında Belene nükleer enerji projesini ele aldıklarını açıkladı. Kanal-3 TV'ye konuşan Borisov, Belene’nin yüzde 100 Bulgar nükleer enerji santrali olduğunu belirterek, Rus teknolojilerini kullandıklarını ancak türbinin ABD yapımı olabileceğini söyledi.

BELENE MUHTEŞEM BİR PROJE

Borisov, “Belene konusunu yaklaşık 15 dakika görüştük. ABD tarafı başlangıçta Belene'nin Rus Nükleer Santrali olduğunu iddia etti, ancak Trump'a böyle olmadığının garantisini verdik, çünkü Belene yüzde 100 Bulgar nükleer enerji santrali, ikisinin de reaktörlerine sahibiz. Rus teknolojilerini kullanıyoruz, ancak türbin ABD yapımı olabilir. Belene muhteşem bir proje" dedi. 

Borisov, ABD'li uzmanların önümüzdeki günlerde Bulgaristan'a geleceğini ve proje ile ilgili ayrıntılı bilgi alacaklarını söyleyerek "Hem Belene'de hem de Kozloduy nükleer enerji projesindeki reaktörleri ve diğer tesisleri görecekler" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler