1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Hindistan’ın petrol arz güvenliğini sağlayacak

ABD Hindistan’ın petrol arz güvenliğini sağlayacak

ABD, uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İran’dan petrol ithalatını durduran Hindistan’ın yeterli petrol tedarik etmesini sağlayacağını açıkladı. 

ABD Hindistan’ın petrol arz güvenliğini sağlayacak

Enerji Günlüğü - ABD, uyguladığı yaptırımlar nedeniyle İran’dan petrol ithalatını durduran Hindistan’ın yeterli petrol tedarik etmesini sağlayacağını açıkladı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, G20 toplantısı öncesinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran’a uyguladıkları yaptırım nedeniyle Hindistan’ın petrol tedariğinde bir sıkıntı yaşamaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Hindistan’ın İran’dan petrol ithalatını kesme konusunda zor bir seçim yaptığını belirten Pompeo, “Yeterli miktarda ham petrol ithal etmenizi sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu rejimlerin normal ülkeler gibi davranmaya zorlama ve Venezuela halkının ihtiyaçlarını gözetme konusunda yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Hindistan İran’ın en büyük petrol müşterisi konumundaydı. 2018-2019 yılları arasında İran’dan 23.5 milyon ton petrol ithal eden Hindistan, ABD yaptırımları sonrasında ithalatı tamamen durdurdu. 

Dünyanın üçüncü büyük petrol ithalatçısı olan Hindistan ABD’den günde yaklaşık 184 bin varil petrol ithal ediyor. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler