1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Türkiye’ye İran yerine Irak petrolünü işaret etti

ABD Türkiye’ye İran yerine Irak petrolünü işaret etti

ABD, Türkiye'nin İran'a alternatif olarak Irak'tan petrol temin edebilmesi konusunda devrede olduklarını açıkladı.

ABD Türkiye’ye İran yerine Irak petrolünü işaret etti

Enerji Günlüğü - ABD, Türkiye'nin İran'a alternatif olarak Irak'tan petrol temin edebilmesi konusunda devrede olduklarını açıkladı.

Türkiye'nin, ABD'nin İran yaptırımlarına sert tepki göstermesi ve İran ile ticareti sürdürebilmek için yeni mekanizmalar üzerinde çalışması Trump yönetiminin eleştirilerine yol açtı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Francis Fannon, "Yaptırımların hedefi İran rejimidir, ithalatçı ülkeler değil" dedi. 

Enerjide dışa bağımlı olan ve ekonomisi sıkıntılı bir süreçten geçen Türkiye'nin endişelerini ve yaptırımlara tepkisini ABD yönetiminin nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine Fannon, Türkiye'nin alternatif olarak Irak'tan petrol temin edebilmesi konusunda devrede olduklarına işaret etti. Fannon, "Son yılda ülkelerin alternatif kaynaklardan petrol temin etmelerine yardımcı olduk, yoğun diplomatik girişimler gerçekleştirdik, Irak'ın petrol akışını arttırmasına dönük teknik destek verdik. Gelinen noktada Irak'tan Türkiye'ye ciddi oranda petrol ihraç edilmesinden memnuniyet duyuyoruz… Türkiye'nin ekonomisini geliştirebilmesi için ihtiyaç duyduğu petrolü temin edebilmesine dönük çabalar sürecek" şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler