1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD'de nükleer santral denetimlerinin azaltılması girişimi!

ABD'de nükleer santral denetimlerinin azaltılması girişimi!

ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu uzmanları ülkedeki nükleer tesislerde yapılan düzenli teftişlerin, maliyetten tasarruf etme amacıyla azaltılmasını önerdi. 

ABD'de nükleer santral denetimlerinin azaltılması girişimi!

Enerji Günlüğü - ABD Nükleer Düzenleme Komisyonu uzmanları ülkedeki nükleer tesislerde yapılan düzenli teftişlerin, maliyetten tasarruf etme amacıyla azaltılmasını önerdi. 

Amerikanın Sesi Radyosu’nun haberine göre, Amerika’daki nükleer tesislerin ve diğer tüm nükleer madde ve ekipmanların denetiminden sorumlu Nükleer Düzenleme Komisyonu’nda görevli uzmanlar, Salı günü yaptıkları bir duyuruda nükleer santrallerin düzenli denetimlerinin maliyet tasarrufu için daha az sıklıkla yapılması önerilerini paylaştı. 

Yapılan açıklamaya göre, ülkede bulunan 90’ın üzerinde nükleer enerji santralindeki yıllık teftişlerin kapsamının ve süresinin azaltılması nükleer enerji sektöründe ciddi oranda tasarruf yapılmasını sağlayacak. Açıklamada, bazı yıllık teftişlerin de iki ya da üç yılda bir yapılacak şekilde düzenlenmesi de öneriliyor. 

Öneriye karşı çıkan bazı komisyon üyeleri bunun bir felakete yol açabileceğini ve halk güvenliğini tehlikeye atacağını savunuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler