1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. AB’den 5,4 milyar dolarlık hidrojen programı

AB’den 5,4 milyar dolarlık hidrojen programı

AK, 15 AB ülkesi ve 35 şirket tarafından ortaklaşa geliştirilen toplam 5,4 milyar dolar değerindeki bir hidrojen projesini onayladı.

AB’den 5,4 milyar dolarlık hidrojen programı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), Alstom, Daimler ve diğerleri ile 5,4 milyar dolar değerindeki hidrojen projesi başlattı.

Avrupa Komisyonu (AK), Rusya’ya olan fosil yakıt bağımlılığını azaltmak ve enerji dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla bir adım daha attı. Avrupa Komisyonu, 15 AB ülkesi ve Alstom ve Daimler Truck da dahil olmak üzere 35 şirket tarafından ortaklaşa finanse edilen 5,4 milyar dolar değerindeki bir hidrojen projesini onayladı.

Grup, hidrojen üretimi, yakıt hücreleri, hidrojenin depolanması, taşınması ve dağıtımı ve özellikle mobilite sektöründe hidrojen uygulamalarına odaklanan 41 projede yer alacak. Program kapsamında hedeflenen ürünler arasında yüksek verimli elektrot malzemeleri, yüksek performanslı yakıt hücreleri ve yenilikçi ulaşım teknolojileri yer alıyor. IPCEI Hy2Tech adlı proje, 8,8 milyar dolarlık daha özel yatırım çekmeyi hedefliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler