1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Komisyonu’ndan üye ülkelere gaz tasarrufu çağrısı

Avrupa Komisyonu’ndan üye ülkelere gaz tasarrufu çağrısı

AB Komisyonu, Ağustos-Mart döneminde doğal gaz tüketiminde yüzde 15 kısıntının uygulanmasını istedi.  

Avrupa Komisyonu’ndan üye ülkelere  gaz tasarrufu çağrısı

Enerji Günlüğü - AB Komisyonu, Avrupa Birliği üyesi 27 ülkeye doğal gaz tüketimlerini gönüllü olarak yüzde 15 oranında kısmalarını önerdi.  

Rusya'dan doğal gaz tedarikinde yaşanan büyük sıkıntı nedeniyle tasarruf tedbirlerini gündemine alan AB Komisyonu, kış ayları için gerekli doğal gazın depolanabilmesi için üye ülkelere şimdi gaz tüketimlerini azaltmalarını istiyor. Avrupa Birliği (AB), 2022 Ağustos ve 2023 Mart dönemindeki 8 ay içinde doğal gaz tüketiminde %15’lik kesintiye gidilmesini öngören planını açıkladı. Plan, hanelerin tüketiminden çok işletmeler ve kamu binalarındaki tüketime odaklanıyor. 

Komisyon, doğal gaz tüketiminde yüzde 15 kısıntının Ağustos-Mart döneminde uygulanmasını istedi.  Yapılan açıklamada, yüzde 15 kısıntı ile tasarruf edilmesi öngörülen miktarın üye ülkelerin 2016-2021 dönemindeki ortalama tüketimleri baz alınarak belirlendiği vurgulandı.  

CUMA GÜNÜ ÖNERİ GÖRÜŞÜLECEK

Sundukları teklifin üye ülkelerin çoğunluğu tarafından desteklendiğini belirten AB Komisyonu, 27 üye ülkenin diplomatlarının Cuma günü bir araya gelerek bu teklifi görüşeceklerini duyurdu. Komisyon, sundukları teklifini 26 Temmuz'da yapılacak AB enerji bakanları toplantısında onaylanmasını amaçladıklarını da ifade etti.   

“RUS GAZI KESİNTİSİNE HAZIR OLUNMALI”

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın enerji tedarikini bir silah olarak kullandığını ve gaz tedarikinin tamamen kesilmesi durumunda Avrupa’nın buna hazır olması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler