1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB, daha fazla Azerbaycan gazına talip

AB, daha fazla Azerbaycan gazına talip

Rusya’ya doğal gaz bağımlılığını azaltmayı hedefleyen Avrupa, Azerbaycan gazı alımını iki kat arttırmak için görüşmeler yürütüyor.

AB, daha fazla Azerbaycan gazına talip

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği (AB), Rus gazına bağımlılığını azaltmak için Azerbaycan'dan daha fazla doğal gaz almayı hedefliyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Azerbaycan'dan daha fazla doğal gaz alımı için görüşmelerde bulunmak üzere Bakü'ye gitti. Avrupa Birliği'nin Rus gazına olan bağımlılığını azaltmak için çabalayan von der Leyen'e AB Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Kadri Simson eşlik ediyor.  

Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gaz tedariki konusunda anlaşma imzalamak için Azerbaycan'da olduğunu belirtti. Leyen, “Avrupa Birliği, daha güvenilir enerji tedarikçilerine yöneliyor. Bugün yeni bir anlaşma imzalamak için Azerbaycan'a geldim. Hedefimiz, birkaç yıl içinde Azerbaycan'dan AB'ye gaz sevkiyatını iki katına çıkarmak. Azerbaycan, tedarik güvenliğimiz ve iklim nötrlüğü yolunda önemli bir ortak olacaktır" ifadelerine yer verdi. 

AB Komisyonu, üye ülkelere doğal gaz alımının ve doğal gaz boru hatlarının kapasitesinin artırılması için Azerbaycan ile anlaşılmasını öneriyor. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler